Our purpose: health-based medicine

Pomoći svima da postignu svoje optimalno fiziološko stanje

Svrha Grupe PiLeJe je promicanje zdravlja svakog pojedinca i njegovo očuvanje što je duže moguće. To se postiže primjenom, kako to dr. Christian Leclerc, osnivač Grupe naziva: “medicine temeljene na zdravlju“.

Taj koncept proizlazi iz ideje da za svakog pojedinca postoji optimalno fiziološko stanje. Život u takvom stanju, ili njemu najsličnijem mogućem stanju, poboljšati će kvalitetu života. Cilj Grupe PiLeJe je usmjeriti pojedince prema njihovom optimalnom fiziološkom stanju i na taj način dugoročno unaprijediti njihovo zdravlje.

Savjeti usmjereni na pojedinca, a ne na simptome

PiLeJe promiče holistički pristup savjetovanju – pojedinca tretira kao cjelinu, a ne bavi se samo njegovim simptomima. Problem ili poremećaj s kojim se pojedinac susreće ne može se odvojiti od njegovih osobnih okolnosti –  povijesti bolesti, okoline, prehrane, režima vježbanja, načina života i potreba.

Sve te čimbenike potrebno je uzeti u obzir pri upravljanju zdravljem pojedinca i rješavanju nekog stanja koje može uključivati kombiniranje terapijskih rješenja s promjenama životnog stila.

Takav pristup osnažuje pojedinca da uz pomoć zdravstvenih djelatnika i drugih stručnjaka sudjeluje u očuvanju vlastitog zdravlja.

Promicanje tješnje suradnje među zdravstvenim djelatnicima

Održavanje dobrog zdravlja je više od samog cilja – to je trajni proces. Da bi tijelo funkcioniralo kako treba, pojedinac treba u obzir uzeti širok raspon čimbenika koji utječu na zdravlje – brigu o tijelu i umu, tjelesnu vježbu i dobre prehrambene navike.

Jačanje ili očuvanje zdravlja može zahtijevati zajedničku suradnju različitih praktičara i stručnjaka. Da bi uspjeli, stručnjaci različitih disciplina – medicinskih i nemedicinskih terapija (i za tijelo i za um), oni koji se bave životnim stilom i prehranom – trebaju raditi zajedno i udružiti svoje vještine. Takav pristup može promijeniti praksu svakog od tih stručnjaka.

Srednje razine zdravlja

Ljudi općenito u kratkom vremenu ne prelaze iz dobrog općeg stanja u loše stanje. Postoje međufaze tijekom kojih tijelo može pokazivati znakove poremećene funkcije.

Stoga je vrlo važno paziti na takve znakove i reagirati na njih koristeći odgovarajuće dijagnostičke postupke (krvne pretrage, funkcionalni upitnici, emocionalne procjene) da bi na osnovu njih zdravstveni radnici mogli pružiti individualiziranu podršku.

“Mikronutricija” – praksa koju je uveo PiLeJe

“Mikronutricija” razmatra utjecaj mikronutrijenata (vitamina, minerala, elemenata u tragovima, esencijalnih masnih kiselina…) na zdravlje, procjenjuje nedostatke i neravnoteže, te traži načine za ispravljanje i optimizaciju mikronutritivnog statusa pojedinca. Mikronutricija je najučinkovitija kada je prilagođena pojedincu, jer svatko ima svoj jedinstveni patofiziološki profil i prehrambene potrebe.

To novo područje može se primijeniti na više načina. Jedan primjer je prevladavanje nedostataka uzrokovanih lošom prehranom. To se može tretirati pomoću PiLeJe dodataka prehrani koji sadrže visoke razine vitamina, minerala, elemenata u tragovima, esencijalnih aminokiselina i masnih kiselina.