PHYTOSTANDARD SIKAVICA, 20 kapsula

PHYTOSTANDARD SIKAVICA, 20 kapsula

17,39 

Dodatak prehrani koji sadrži ekstrakt ploda sikavice (Sylibum marianum L.) iz organskog uzgoja.

OPIS PROIZVODA:

Phytostandard SIKAVICA preporučuje se kao podrška jetre u njezinim funkcijama.

Brojnim kliničkim ispitivanjima potvrđeno je hepatoprotektivno djelovanje sikavice zbog čega je indicirana kod različitih jetrenih tegoba. Glavni kemijski spojevi zaduženi za njeno farmakološko djelovanje su flavanolignani, u praksi poznatiji kao silimarin, što katkad ostavlja dojam kako je silimarin jedan spoj, no riječ je o kompleksu različitih spojeva (silibina A i B, izo-silibina A i B, silikristina i silidianina) koji zajedno pridonose regeneraciji jetre i njezinoj zaštiti od oštećenja izazvanog različitim uzrocima (kronična upotreba različitih lijekova, nepravilna prehrana, izloženost opasnim kemikalijama, sintetski i biljni otrovi, virusni i autoimuni hepatitis). Da bi se postigli rezultati, potrebna je dugotrajna primjena sikavice.

 

Pakiranje: 20 kapsula

Na zalihi

Količina

Sastojci

Sastojci u dnevnoj dozi:
(=1 kapsula)
(=2 kapsule)
Suhi ekstrakt ploda sikavice ( Sylibum marianum L .)
246 mg
492 mg

Način primjene

Način primjene:  Preporuča se uzimanje 1 – 2 kapsule dnevno.
Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Prekomjerna uporaba može imati laksativni učinak.
Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci.
Način čuvanja: Čuvati na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.