Povijest Grupe PiLeJe

Omogućiti svima dug i zdrav život

PiLeJe je osnovan 1991. godine, zajedničkom vizijom skupine zdravstvenih djelatnika koji su željeli razviti prehrambeni pristup zdravlju koji bi se mogao prilagoditi potrebama svakog pojedinca.

Svrha Grupe PiLeJe, vođene osnivačem dr. Christianom Leclercom, je promicati zdravlje svakog pojedinca i održavati ga što je duže moguće.

Cilj tog koncepta koji dr. Leclerc naziva “medicina temeljena na zdravlju” je holistički razmotriti svakog pojedinca na temelju njegovog osobnog profila, kako bi ga se usmjerilo prema njegovom optimalnom fiziološkom stanju.

Da bi postigao taj cilj i podržao pojedince na njihovom putu do dobrog zdravlja, PiLeJe je svoju stručnost razvio u četiri polja: mikronutricija, fitonutricija, zdrava mikrobiota za zdrav život i prehrana.

Prvi proizvod takvog pristupa zdravlju, lansiran 1992. godine, bio je dodatak prehrani koji je sadržavao mikrobiotičke sojeve. Bila je to jedna od prvih probiotičkih formulacija koje su razvijene i plasirane na tržište u Francuskoj.

Tvrtka je od tada prošla dug put te danas nudi široku paletu proizvoda koji zadovoljavaju čak i najspecifičnije zahtjeve.

Visokokvalitetni proizvodi za individualne potrebe

Živi sojevi, biljni ekstrakti, mikronutrijenti… Sastojci uključeni u PiLeJe proizvode odabrani su na temelju svojih specifičnih svojstava, u skladu sa strogim specifikacijama da bi se zadovoljio stalni cilj: visokokvalitetni proizvodi za suplementaciju.

Da bi ispunila taj cilj, tvrtka je uspostavila vlastiti multidisciplinarni i integrirani odjel za istraživanje i razvoj. Kako bi procijenili zdravstvene probleme i potrebe pojedinaca, timovi za istraživanje i razvoj tvrtke PiLeJe, u kojima rade znanstvenici, agronomi i farmaceuti, blisko surađuju sa stručnim zdravstvenim radnicima i udrugama pacijenata.

Kao rezultat, svake godine lansiraju se novi proizvodi s inovativnim formulacijama koje uključuju aktivne sastojke koji poštuju ljudsku fiziologiju i individualne zahtjeve. Te se formulacije pacijentima isporučuju u različitim farmaceutskim oblicima.

Proizvodi su razvijeni u Francuskoj, u skladu sa strogim kriterijima kvalitete koji uključuju kontrolne testove u svakoj fazi razvoja proizvoda.

Važnost zdravstvenog djelatnika u individualiziranoj skrbi

Budući da svaki pojedinac ima specifične potrebe, podrška zdravstvenog djelatnika važna je komponenta uspješne individualizirane terapije.

Naime, stručnost zdravstvenih djelatnika omogućuje im usvajanje holističkog pristupa koji u obzir uzima okruženje pojedinca i aspekte kao što su prehrana, stres, spavanje, tjelesna aktivnost i njegova mikrobiota.

Da bi omogućio takav pristup, PiLeJe zdravstvenim djelatnicima osigurava tečajeve obuke koje održava posvećeni tim. Kako bi nastavio usmjeravati pojedince na njihovom putu prema zdravlju i pomogao im u održavanju stečenog zdravlja, PiLeJe pruža obilje zdravstvenih informacija.

600

zaposlenih

Francuska

zdravstvena tvrtka

200

proizvoda

5

lokacija diljem Francuske