Lactibiane

Održavajte svoj unutarnji ekosustav.

Što je mikrobiota?

Mikrobiota je skup mikroorganizama (bakterija, kvasaca, gljivica i virusa) koji žive u određenom okolišu. Ranije nazivana “flora”, mikrobiota je prisutna kod ljudi tamo gdje je tijelo u kontaktu s vanjskim okolišem (nos, usta, crijeva, koža, vagina itd.).

Dakle, ne postoji samo jedna, nego nekoliko mikrobiota. Govorimo o nazalnoj, bukalnoj, crijevnoj, kožnoj, vaginalnoj… mikrobioti.

Najpoznatija i prva proučavana je crijevna mikrobiota. Bakterije su dominantna vrsta mikroorganizama. Svaka osoba ima svoju vlastitu crijevnu mikrobiotu koja se sastoji od oko 150-200 različitih vrsta bakterija, što predstavlja približno 30000-100 000 milijardi bakterija, ili 3-10 puta više bakterija od broja stanica koje čine naše tijelo.

PiLeJe: 30 godina iskustva s mikrobiotom

Sposobnost Grupe PiLeJe za inovacije u području mikrobiotike omogućena je njenom predanošću istraživanjima, čiji su ključni element posebni odnosi koje je razvila s istraživačkim institutima i istraživačkim centrima diljem svijeta.

PiLeJe je pionir u istraživanju mikrobiote od 1991. jer:

 • razvija proizvode i proizvodi ih u Francuskoj prema najvišim standardima kvalitete;
 • ima jedinstveno znanje i iskustvo s posvećenim internim timom liječnika, farmaceuta, inženjera, istraživača s liječničkim iskustvom itd.;
 • jasno i sigurno identificira bakterijske sojeve i jamči sljedivost;
 • strogo je posvećen detaljima pri odabiru i ugradnji sojeva: svaki soj je jedinstven, sa svojim individualnim svojstvima, indikacijama i dozom;
 • zajamčena je kontrola kvalitete, za kontroliranu stabilnost do datuma „najbolje do“;
 • surađuje sa znanstvenom zajednicom: INRA, INSERM, Institut Pasteur de Lille, sveučilišne bolnice, sveučilišta…

Razvoj visokokvalitetnih rješenja

PiLeJe istraživački odjel sastoji se od doktora znanosti, liječnika, biologa i inženjera, a upravlja različitim koracima između inovativnog koncepta i krajnjeg proizvoda, uključujući kompilaciju znanstvenih dosjea.

S našom stručnošću stečenom tijekom godina i u skladu s najnovijim istraživanjima, PiLeJe razvija provjerena rješenja kompatibilna sa specifičnim potrebama svakog pojedinca.

Godine 1992. razvili smo i tržištu ponudili naše prvi proizvod – LACTIBIANE Référence. Danas je dostupno 13 specifičnih mikrobiotičkih kompleksa. Svaki Lactibiane sadrži formulaciju dizajniranu za određenu namjenu, proizvedenu u skladu sa strogim kriterijima kvalitete (odabir mikrobiotičkog soja, doziranje, zaštita sastojaka itd.), a proizvodi se u našim tvornicama u Francuskoj.

Zašto odabrati naša mikrobiotička rješenja

Naša Povelja o mikrobiotici visoke kvalitete (HQM povelja) jamči pažljiv odabir mikrobiotičkih sojeva i visoke standarde proizvodnje.

HQM proizvodi proizvedeni su u Francuskoj u skladu s visokim tehničkim i ekološkim standardima kvalitete.

Jasna i sigurna identifikacija bakterijskih sojeva

 • Genetski nemodificirani sojevi bakterija potvrđeni su za sigurnu upotrebu.
 • Registrirani su u Nacionalnoj zbirci kultura mikroorganizama (National Collection of Micro-organism Cultures – CNCM) pod jedinstvenim referentnim kodom navedenim na pakiranju (npr. Lactobacillus paracasei LA508).

Jasna i sigurna identifikacija bakterijskih sojeva

 • Genetski nemodificirani sojevi bakterija potvrđeni su za sigurnu upotrebu.
 • Registrirani su u Nacionalnoj zbirci kultura mikroorganizama (National Collection of Micro-organism Cultures – CNCM) pod jedinstvenim referentnim kodom navedenim na pakiranju (npr. Lactobacillus paracasei LA508).

Sojevi dodani prikladnim formulacijama

 • Industrijski proces osmišljen je kako bi se osigurala održivost soja tijekom proizvodnje (pažljivo se prate parametri poput temperature, vlažnosti itd.).
 • Sastojci su odabrani za održavanje života mikrobiotičkog soja tijekom vremena.
 • Vrste pakiranja (kapsule, vrećice, blister pakiranja, itd.) pažljivo su odabrane kako bi se osiguralo da mikrobiotski sojevi ostanu živi u uvjetima skladištenja proizvoda.

Zajamčene kontrole kvalitete

 • Čistoća mikrobiotičkog soja rutinski se testira po primitku sirovina da bi se potvrdilo odsustvo unakrsne kontaminacije.
 • Sljedivost mikrobiotičkog soja zajamčena je u gotovom proizvodu.
 • Stabilnost proizvoda koji sadrže mikrobiotičke sojeve testira se da bi se potvrdila održivost soja na sobnoj temperaturi.