Partnerstva i sponzorstva

Već gotovo 30 godina PiLeJe je aktivan i angažiran partner i sponzor u mnogim projektima osmišljenim za podršku zdravstvenim radnicima i pacijentima. PiLeJe je također predan partnerstvima koja promoviraju sportsku izvedbu te podržava elitne sportaše u pojedinačnim i timskim sportovima.

Smatramo da je važno osvijestiti ljude o važnosti preuzimanja odgovornosti za vlastito zdravlje.

Institucionalna partnerstva

Naša misija: osigurati da se čuje glas pacijenta

Ciljevi Grupe PiLeJe su pomoći pacijentima da se njihov glas čuje te podržati udruge i zaklade u njihovim misijama, zajedno s njima razvijajući puteve do zdravlja dostupne svima!

Kao glavnom igraču u području zdravlja, naša je svrha promicati zdravlje svakog pojedinca i održavati ga što je duže moguće. Saznajte više o dvije vodeće institucije koje su partneri Grupe PiLeJe.

Zaklada AP-HP

Što je to?

Saznajte više o Zakladi AP-HP

AP-HP je bolnička zaklada izravno povezana s institucijama i osobljem AP-HP-a (skupina od 39 sveučilišnih bolnica na širem području Pariza) koje je njezin jedini osnivač. Inovativnim poslovnim modelom financiraju se i pružanje zdravstvene skrbi i bolničko i istraživačko osoblje unutar raznih bolnica AP-HP-a. Zaklada ima tri prioriteta:

  • Čovjek u središtu bolnice: to posebno uključuje poboljšanje kvalitete života za zdravstveno osoblje unutar bolnice (obroci, dopust, pauze) jednako kao i za pacijente koji se liječe.
  • Zdravlje za sve: osiguravanje da svatko ima pristup visokokvalitetnoj zdravstvenoj skrbi. To se ne odnosi samo na društveni izazov održavanja bezuvjetnog pristupa zdravstvenoj skrbi, nego i na medicinski izazov pružanja skrbi za svaku bolest, pa čak i one koje su vrlo rijetke.
  • Medicina za budućnost: ubrzavanje istraživačkih i inovacijskih projekata u najvećem sveučilišnom bolničkom centru u Francuskoj, odgovornom za provođenje više od polovice svih francuskih kliničkih istraživanja svake godine.

39

bolnica

100,000

profesionalaca

8

milijuna pacijenata godišnje

50%

kliničkih istraživanja u Francuskoj

Sophie Le Maire, direktorica razvoja u Zakladi AP-HP

PiLeJe je bila prva tvrtka koja se obvezala da će biti veliki sponzor radeći zajedno sa Zakladom, ali ostavljajući nam potpunu slobodu u korištenju njihove donacije, tj. u odlučivanju o financiranju naših prioritetnih razvojnih potreba – takva vrsta podrške izuzetno je vrijedna.

Udruga Afa Crohn RCH Francuska

Tko su oni?

Saznajte više o udruzi Afa Crohn RCH France

Afa Crohn RCH Francuska jedina je francuska nacionalna udruga pacijenata i njihovih prijatelja i obitelji posvećena borbi protiv kroničnih upalnih bolesti crijeva (CIBD) – Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa (UC). To je registrirana dobrotvorna organizacija.

Misije udruge:

  • Liječiti: pokretanje i financiranje istraživačkih programa, od preliminarne procjene do studija. Ključni je dionik u subvencioniranju razvoja i istraživačkog rada te financiranju originalnih projekata koje odabire Znanstveni odbor.
  • Zastupati: sve pacijente i njihove prijatelje i obitelj, osiguravajući da njihov glas čuju donositelji odluka u politici i upravljanju zdravstvom.
  • Djelovati: wsa svojim regionalnim izaslanstvima. Podržava i pruža informacije pacijentima i njihovim prijateljima i obitelji.
  • Informirati: Afa pruža provjerene informacije o bolestima, liječenju, pravima i prehrani putem svoje web stranice, brošura i CIBD Connecta – svoje personalizirane platforme za podršku.

35,000

članova i simpatizera

320

volontera

€25,000 to 30,000

eura godišnje se troši na istraživanje

600

inicijativa za informiranje, podršku i vidljivost svake godine u Francuskoj

Alain Olympia, direktor udruge

Naše partnerstvo s PiLeJeom bilo je veliki uspjeh, karakterizirano i omogućeno našim zajedničkim vrijednostima

Sportska partnerstva

PiLeJe, partner izvedbe

Već dugi niz godina PiLeJe je aktivan partner vrhunskim sportašima i sportašicama u svakoj fazi njihove karijere.

Treninzi, tjedni događaji, velika natjecanja… bavljenje sportom na najvišoj razini predstavlja ogroman napor za tijelo! Prilagođeni suplementi i individualizirano praćenje mogu pomoći sportašima i sportašicama da bolje treniraju te mogu poboljšati njihovu pripremu i oporavak od natjecanja kako bismo im omogućili da postignu svoje ciljeve u izvedbi i ostanu zdravi!

Saznajte više o dva vrhunska tima kojima je PiLeJe partner

5

olimpijskih medalja i naslova

12

sudjelovanja na Olimpijadi

160

titula prvaka Francuske

18

naslova svjetskog prvaka

RC Lens

Tko su oni?

Osnovan 1906., Racing Club de Lens francuski je nogometni klub koji je osvojio više naslova (prvak French top division, pobjednik League Cup, Drago Cup, Intertoto Cup…). “Krv i zlato” – njihov je nadimak izveden iz boja momčadi – zadržavaju snažan regionalni rudarski identitet i vrijednosti temeljene na žestokom natjecanju, poštenoj igri i napadačkom stilu nogometa.

Podržava ih jedna od najglasnijih i najživljih publika u Francuskoj, čiji povici odzvanjaju tribinama stadiona Bollaert-Delelis sa 37 705 sjedećih mjesta.

Racing Club de Lens također je poznat po svom prestižnom centru za trening u obližnjem Avionu. “La Gaillette“, kako ga zovu, pruža objekte za trening svim klupskim timovima, od prve momčadi do U8. Ujedno je i smještajni centar za mlađe igrače. Svake godine uvijek dobro kotira na ljestvici centara za obuku.

Veliki igrači koji su naučili zanat u RC Lensu uključuju Raphaela Varanea, Sergea Auriera i Geoffreyja Kondogbiu.

RC LENS

Otkrio sam da PiLeJe mikronutricijski dodaci prehrani ubrzavaju proces oporavka i poboljšavaju učinkovitost.

AG2R CITROEN biciklistički tim

Partnerstvo s PiLeJe nam je jako važno! Zdrav vozač može bolje trenirati, bolje spavati i bolje jesti, što će automatski generirati poboljšanje izvedbe.

Intervju s Jean-Baptisteom Quicletom, direktorom za izvedbu

Možete li nam reći nešto o svojoj ulozi u timu AG2R CITROEN?

Kao direktoru za izvedbu AG2R CITROEN, moj posao je koordinirati rad raznih trenera i voditi jedinicu za izvedbu, koja ima složene odgovornosti, posebice uključujući prehranu biciklista. Osim što sam odgovoran za koordinaciju i nadzor nad 29 biciklista, također osobno treniram skupinu od sedam biciklista i nadgledam aktivnosti treninga u dva centra za obuku.

Bicikl svakog biciklista opremljen je mjeračem snage, senzorima i računalom koje bilježi podatke o njihovim treninzima: snagu, otkucaje srca i brzinu. Analiziram te podatke i prema tome prilagođavam sljedeći trening kako bih postigao kontinuirani napredak. Uzimam u obzir razinu i profil svakog biciklista (svestrani vozač, sprinter ili penjač). Cilj je zatim raditi s voditeljima timova da bi se isplanirao optimalan raspored utrka i izradili programi treninga između natjecanja.

Koje prednosti biciklisti imaju od PiLeJe proizvoda?

PiLeJe je zlatni standard u mikronutriciji temeljenoj na izvedbi. PiLeJe proizvodi imaju snažnu reputaciju, osobito proizvodi za probavu, protuupalni proizvodi i proizvodi za imunološku obranu. Prepoznajem kvalitetu njihovih probiotika, elemenata u tragovima i minerala, koji sportašima i sportašicama pomažu da se oporave, posebno kada se uzimaju nakon bolesti. Asortiman PiLeJe pokriva većinu mikronutritivnih potreba sportaša.

Uistinu, sport na visokoj razini predstavlja veliki stres za tijelo od kojeg se ne može lako oporaviti bez pomoći, a za taj zadatak savršeno su prikladni probiotici. Naš je cilj, podržan tim novim partnerstvom, točnije prilagoditi unos svakog biciklista potrebama njegovog tijela.

Partnerstvo je posebno korisno za naše bicikliste, jer vrhunski sport ima prilično štetne učinke na crijevnu floru budući da intenzitet fizičkog napora iritira želudac i crijeva. Tijekom etapne utrke vozači su podložni složenim želučanim poremećajima, pa im uzimanje probiotika pomaže da se brže oporave. Da bi se snabdjeli gorivom tijekom napora, vozači konzumiraju mnogo šećera koji se brzo oslobađaju u obliku gelova i energetskih napitaka. To su vrlo učinkoviti i brzi načini za podizanje razine energije, ali mogu uzrokovati ozbiljne probavne smetnje zbog visoke kiselosti tih proizvoda. Takvom napadu na crijeva potrebno je dati protutežu, i to probiotičkim tretmanima koji čuvaju crijevnu floru. Biciklisti koji imaju zdravu crijevnu floru imat će bolji imunološki obrambeni sustav koji ih štiti od bolesti.

Uvijek je teško uskladiti kratkoročne ciljeve u karijeri s potrebom za održavanjem zdravlja vozača. Jahačeva karijera obično traje između 10 i 15 godina. Važno je osigurati da elitni sportaši budu zdravi nakon završetka karijere.

Koliko često biciklisti uzimaju probiotike?

Biciklisti redovito slijede “rutinski” protokol za nadopunu prehrani. Drugi se protokol slijedi u “vršnim” razdobljima sezone, da bi se odgovorilo na visoke zahtjeve biciklista u tom vremenu. Na primjer, kada se pripremamo za brdsku etapu moramo se posebno usredotočiti na osiguravanje visokog unosa željeza. Sportaši redovito slijede određeni program da bi poboljšali razinu izvedbe i održali svoju crijevnu floru.

Voditelj izvedbe procjenjuje rezultate prateći koliko se brzo biciklisti oporavljaju. Naime, ako se biciklist oporavi brže nego što se očekivalo od ozljede ili nakon naporne planinske etape, onda to sugerira da su probiotici imali odlučujuću ulogu. Dobitak nije samo bolja jednokratna izvedba, nego stalno sveukupno poboljšanje!

Kakvu ulogu imaju probiotici u upravljanju zdravljem vozača?

Biciklisti imaju između 21 i 36 godina, tako da između dva člana tima može postojati razmak od čak jedne generacije. Iako mikronutricija nije novost, svjesni smo da je PiLeJe posljednjih godina pogurao istraživanja u tom području u vrlo pozitivnom smjeru. Također sam primijetio da su mlađi ljudi otvoreniji prema ideji da se odmaknu od tradicionalnijih lijekova prema “nježnijem” obliku medicine. Sustavno biram PiLeJe alternativu prije nego što biciklistu savjetujem uzimanje tradicionalnih lijekova.

Po mom mišljenju, u tijeku je prava generacijska smjena. Mladi su skloniji uzimanju probiotika, jer znaju da će kontroliranjem kiselosti u prehrani pozitivno djelovati na crijevne upale.