Čime opremiti putničku ljekarnu?

Sezona je godišnjih odmora, putovanja s djecom i ljetnih radosti. Svima nam je u cilju da ljetovanje prođe što bezbrižnije pa se zato kao sastavni dio pripreme za putovanje savjetuje spakirati i malu putnu ljekarnu koju uz visoke temperature uvijek treba imati uz sebe u slučaju nepredviđenih situacija.

Sunce i hidratacija

Zaštita kože prilikom izlaganja suncu treba biti jedan od glavnih prioriteta svima koji vode brigu o svom zdravlju. Iako su nam svima poznati glavni savjeti poput izbjegavanja sunca u periodima dana kad je sunce najjače, dovoljne hidratacije, korištenja zaštitnih krema sa SPF-om, uvijek je dobro u svojoj ljekarni za put imati i kremu koja će ublažiti crvenilo, moguće nastale opekline i iritacije kože, a istovremeno imati hidratizirajući efekt.

Porphryal HSP Derm je krema koja djeluje protuupalno i potiče obnovu i zacjeljivanje kože. Idealna je za cijelu obitelj jer ju mogu koristiti djeca, trudnice i dojilje. To je krema za zacjeljivanje kože nakon sunčanja, kod crvenila ili iritacija kože te kod suhe kože. Krema sadrži patentiranu molekulu Porphyral HSP, ulje boražine, aloe veru i karite maslac, djelatne tvari hidratizirajućeg i obnavljajućeg djelovanja, za brži i intenzivniji integritet i oporavak kože.

Ozlijede

Kao pomoć stanicama u zaštiti tijekom stresa; primjerice kod velikih opeklina, udaraca, uganuća, iščašenja, kod intenzivne fizičke aktivnosti, nakon bolesti i operacija (raznih kirurških i stomatoloških zahvata), zgodno je kombinirati Proteochoc kapsule i spomenutu Porphyral HSP Derm kremu.

Za bolje podnošenje sunca, alergija na sunce, ublažavanje crvenila i manje opeklina, tu je Dermobiane Solaire koji sadrži zaštitu od starenja induciranog UV zrakama baziranu na ekstraktu Porphyral HSP® i antioksidansima (vitamini E i C), zajedno s ekstraktom paprati Polypodium leucotomos.

Osim zaštite kože, jednaku pažnju trebamo dati i probavnom sustavu

Prilikom putovanja, posebice u egzotične krajeve, zbog prilagodbe organizma i prevencije od probavnih smetnji i putničke dijareje savjetuje se izbor Lactibiane Voyage. Termostabilnost ovog probiotika potvrđena je i nakon mjesec dana na temperaturi od 40⁰C. S uzimanjem ovog probiotika treba početi dva dana prije puta i onda nastaviti za vrijeme cijelog putovanja.  

Ljetne temperature i hrana

Visoke ljetne temperature predstavljaju pogodan teritorij za razmnožavanje bakterija u hrani, a neke vrste hrane iznimno su prikladne za njihovo širenje, poput nedovoljno termički obrađenih jaja, proizvoda na mliječnoj bazi, nedovoljno opranog voća i povrća, ali i pilećeg i mljevenog mesa.

Kontaminacija namirnica gdje se bakterije mogu umnožavati najčešće nastaje preko prljavih ruku, uslijed loše termičke i higijenske obrade hrane te zbog neadekvatnog skladištenja. Upravo iz tog razloga, za razliku od uzročnika gastroenteritisa zimi, do crijevnih infekcija ljeti ponajviše dovode bakterijski uzročnici.


To se prvenstveno odnosi na bakterije iz roda Salmonella i na zlatni stafilokok, tj. Staphylococcus aureus. Kad su u pitanju virusni gastroenteritisi glavni uzročnik je norovirus.

Gastroenteritis

Prilikom akutnih gastroenteritisa, osim unosa dovoljno tekućine, dijetne prehrane i oralne rehidracijske otopine zbog nadoknade izgubljenih elektrolita, svakako treba staviti naglasak na odabir pravog probiotika.

Lactibiane Imedia, dodatak prehrani na bazi 4 mikrobiotička soja u dozi od 30 milijardi bakterija po vrećici pravi je izbor kod ove vrste probavnih ljetnih tegoba.

Za jednako brzo djelovanje za najmlađe je u tu svrhu preporuka uzeti Babybiane Imediu. Jedna vrećica dnevno se primjenjuje kroz sedam dana.

Mislite na sebe i svoje zdravlje, a ujedno si osigurajte bezbrižan lijep godišnji odmor. ????

Članak napisala: Petra Trojić, mag.nutr.