Kako se zaštititi od prvog naleta jesenskih infekcija

I ove sezone, infektivna stanja najčešće dišnog sustava, od prehlada, preko viroza pa sve do pojavnosti gripe, ponovno su uzeli maha. Infekti koji su oduvijek prisutni, uz trenutno aktualnu Covid infekciju.

Za sva je ova stanja, bez iznimke, upravo prevencija uvijek najpametnija intervencija!

Pritom se prioritetno misli na jačanja imuniteta tijekom kritičnog perioda infekcija, osobito posebno ranjivih pojedinaca – starijih osoba, kroničnih bolesnika, trudnica, dojilja i djece. Ukoliko do infekcije i razvoja pridruženih simptoma ipak dođe, cilj jest ublažiti simptome, pospješiti ozdravljenje te ubrzati sam oporavak. 

Jesu li biljke zaista lijekovi?

U kontekstu prevencije  i potpunog pristupa obrane organizma od infekcija, nedvojbeno je uključiti sinergijski terapijski učinak određenih ljekovitih biljaka, u ovom specifičnom slučaju čempresa, ehinacee i astragalusa.

Ove imuno biljke nalaze se u kombinaciji proizvoda Phytostandard čempres-ehinacea ili Phytostandard čempres-astragalus (kod dijagnozag autoimunih bolesti, te starije populacije) tvrtke PiLeJe.

Preventivno kroz duži vremenski period, spriječit će pojavnost karakterističnih respiratornih simptoma, a na početku infekcije kada se simptomi tek pojave (u prva 4 dana infekcije), djelovat će izuzetno brzo te ih tada treba primijeniti akutno, u visokoj dozi.

Riječ je o terapiji koja istovremeno djeluje antibakterijski i antivirusno te je ujedno i snažan modulator imuniteta. Ehinacea je poznata kao biljka koja ima antibakterijsko te imunostimulativno djelovanje zahvaljujući aktivnim sastavnicama, polisaharidima i alkilamidima, koji djeluju na obje razine imuno sustava, specifični (stečeni) te nespecifični (urođeni) imunitet, dok je čempres snažna antivirusna biljka koju karakterizira i virostatičko i virucidno djelovanje.

Astragalus svojim antibakterijskim, antivirusnim i protuupalnim svojstvima pomaže u prevenciji prehlada i infekcija gornjih dišnih puteva te pomaže organizmu u obrani od stresa. Ove se biljne kombinacije tradicionalno koriste za jačanje imunološkog sustava.

PiLeJe Phytostandard biljni preparati isključivo organskog uzgoja

Kod odabira proizvoda potrebno je provjeriti sadrži li proizvod doista aktivne supstance koje ga čine djelotvornim, odnosno proizvod obavezno mora biti standardiziran na aktivne supstance.

Biljni preparati Phytostandard, osiguravaju standardizirane ekstrakte svježih biljaka isključivo organskog uzgoja, dobivenih inovativnom patentiranom tehnologijom ekstrakcije, koja u konačnici osigurava proizvod sa sačuvanim aktivnim tvarima u većim koncentracijama te bržeg djelovanja.

https://pileje.hr/proizvod/lactibiane-immuno-30-tableta-za-cuclanje/

Zdravlje je u crijevima

Već je uvelike poznata činjenica da je uloga crijeva itekako važna za normalnu funkciju imunološkog odgovora, obzirom da se čak 70% imunokompetentnih stanica nalazi upravo u crijevima.

Stoga u periodu prevencije možemo puno napraviti koristeći ciljane sojeve u odgovarajućem probiotiku – imunobiotiku (probiotici koji djeluju na imunološki sustav).

Novost u uspješnijoj prevenciji, vrlo jednostavne primjene, leži u proizvodu Lactibiane Immuno, tvrtke PiLeJe. Riječ je o tabletama za otapanje u ustima, a koje sadrže 2 klinički ispitana mikrobiotička soja: Lactobacillus paracasei LA802 i Lactobacillus acidophilus LA201, s dualnim imunostimulativnim djelovanjem: u usnoj šupljini sprječava prianjanje patogena, dok u crijevima aktivira imunološki odgovor. Dodatak vitamina C i D u formulaciji osigurava normalno funkcioniranje imunološkog sustava.

https://pileje.hr/proizvod/azeol-ab-30-kapsula/

Ponekad smatramo da će simptomi, osobito ukoliko nisu jaki, brzo proći sami od sebe ili pak cijelu krivnju svalimo na umor.

Eterična ulja – spas u zadnji čas!

Ipak, ukoliko se simptomi ne povlače i otegnu se pritom se i pogoršavajući, u pomoć nam dolaze ciljana antiinfektivna eterična ulja u obliku oleokapsula Azeol AB tvrtke PiLeJe.

Prirodni antibiotik u kapsulama, snažnog i brzog djelovanja! Sinergijski učinak eteričnih ulja eukaliptusa (Eucalyptus globulus), cimetovca (Cinnamomum zeylanicum) i ružmarina (Rosmarinus officinalis) ciljano je dizajniran za infektivna stanja respiratornog sustava. Eterično ulje limuna u formulaciji djeluje hepatoprotektivno, odnosno štiti jetru od djelovanja fenola i aldehida, kod osjetljivijih pojedinaca. Uz antivirusno i antibakterijsko djelovanje, ovim preparatom djelujemo i na razrjeđivanje sluzi te poticanje iskašljavanja.

https://pileje.hr/proizvod/c-biane-acerola-60-tableta/

Dnevna doza vitamina C​​​​​​

Kada bi trebali navesti jedan vitamin imunološkog sustava, većina bi odabrala vitamin C, koji je i tijekom „korona krize“ zasigurno jedan od najkorištenijih vitamina.

Na tržištu je danas dostupno zaista mnogo proizvoda vitamina C, u različitim formama, ali i načinima primjene. Valja odabrati onaj koji dolazi iz prirode, primijenjen u odgovarajućim dozama.

C Biane tvrtke PiLeJe osigurava 150% preporučenog unosa vitamina C po tableti i to iz prirodne forme – acerole. Ovo super voće antioksidativnog je djelovanja te pomaže protiv umora. Za usporedbu, sadrži 40 puta veću koncentraciju vitamina C u odnosu na, primjerice naranču. Vitamin C učinkovito stimulira obrambene sposobnosti organizma protiv infekcija.

https://pileje.hr/proizvod/immuchoc-15-tableta/

Za vrijeme i osobito nakon infekcije, kada je potrebno što prije stati na noge i vratiti se svakodnevnim obavezama, kada jednostavno “nemamo vremena” biti bolesni, rješenje pronalazimo u proizvoda Immuchoc tvrtke PiLeJe. Sadrži patentiranu molekulu Porphyral HSP- ekstrakt alge Porphyra Umbilicalis, a koja dokazano pomaže ozdravljenju i oporavku nakon bolesti, na način da obnavlja oštećene stanice. Ekstrakt sibirskog ginsenga (Eleutherococcus senticosus) smanjuje fizički i psihički umor u periodu oporavka nakon bolesti, ekstrakt eukaliptusa razrijeđuje sluz i potiče iskašljavanje, dok vitamin C jača imunitet te također djeluje protiv umora. 

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra. Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB stranici „Um Tijelo Zdravlje ”.

Proizvode možete pronaći na našem web shopu www.pileje.hr

Napisala: Lovorka Huljev, mag.nutr., fitoaromaterapeut, Ro.Ra.Natura

Slike preuzete s www.canva.com