Ne opet ... alergije!

Prvi proljetni dani nose sa sobom toplije vrijeme, želju za dužim boravkom na otvorenom, no što s pojedincima kojima taj izlazak uzrokuje napadaj alergije?

Nama samima ili nekome u našoj okolini proljeće je godišnje doba poznato po simptomima poput kihanja, svrbeži i pečenja očiju, pojačanom vodenom iscjetku iz nosa ili pak otežanom disanju. No, osim iscrpljujućih peludnih alergija, nažalost sve se više suočavamo i s drugim tipovima preosjetljivosti.

Imunološki sustav važan je za obranu tijela od mikroorganizama, međutim poremećaj u njegovoj funkciji između ostalog odgovoran je i za pojavu alergija.

Slika 1. Proljeće je doba alergija

Alergije pokrivaju širok spektar okidača i simptoma – od alergija na hranu do alergija iz okoliša. Otkriti onaj pravi okidač, odnosno alergen, prvi je korak u uspješnom ublažavanju simptoma.

Crijeva – prva linija obrane organizma od patogena

Uz imunološki status, bitno je i zdravlje probavnog sustava čija mikrobiota crijeva sudjeluje u obrani i ravnoteži samog imuniteta. Crijeva smatramo prvom linijom obrane organizma od različitih patogena. Ako ona postanu propusna, otvaraju se vrata uzročnicima infekcija koji ih tada počinju nastanjivati.

Slika 2. Crijeva – prva linija obrane organizma od patogena

„Dobre bakterije“ čine barijeru koja sprječava prianjanje patogena izravno utječući na imunološki sustav.

Stručnjaci iz francuske tvrtke PiLeJe specijaliziranom mikrobiotičkom linijom Lactibiane obuhvatili su širok spektar tegoba, no ovdje ćemo se usredotočiti na Lactibiane Tolérance – dodatak prehrani na bazi 5 klinički ispitanih mikrobiotičkih sojeva u dozi od 10 milijardi bakterija po kapsuli. Lactibiane Tolérance primjenjuje se kod intolerancije i alergije na hranu, atopije te kod hiperpermeabilnosti crijeva. Kontinuiranom preventivnom primjenom mikrobiotičkih sojeva postići će se bolja ravnoteža imunološkog sustava te će simptomi očigledno biti slabiji.

Manje lijekova, više biljaka

Vodeći se ciljem što manje primjene sintetskih lijekova, u priču nam ulaze biljke. Uz pomoć iskusnih zdravstvenih stručnjaka iz francuske tvrtke PiLeJe individualiziranim pristupom pružit će se najučinkovitije rješenje u ublažavanju tegoba biljnom terapijom. Ekskluzivnim patentom laboratorija Phytoprevent – liksivijacijom alkoholom, znanstvenici su doskočili očuvanju integriteta svježe biljke, uz postignutu maksimalnu koncentraciju svih djelatnih tvari, a kao rezultat su dobiveni ekstrakti maksimalne bioraspoloživosti i bržeg djelovanja. Na taj način u jednoj bočici imate svu raskoš jedne biljke ili kombinacije biljaka, u vama prilagođenoj terapiji.

Slika 3. Ekstrakti biljaka mogu uvelike pomoći u borbi protiv alergija

Phytostandard crni ribiz u kombinaciji s uskolisnim trputcem izvrsna su podrška jačanju imunološkog sustava. Ekstrakt crnog ribiza djeluje protuupalno, dok list uskolisnog trputca sadrži protuupalne spojeve iridoide i puno sluzi koji olakšavaju iskašljavanje razblažujući sekret nastao u dišnom sustavu. Crni ribiz generalno ublažava intenzitet i učestalost alergijske krize, a uskolisni trputac ublažava simptome karakteristične za respiratorne alergije poput alergijskog rinitisa i alergijske astme.

Neka ovo proljeće prođe bez toliko mrskih simptoma, uz bezbrižno uživanje na otvorenom.

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra. Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB stranici „Um Tijelo Zdravlje ”.

Proizvode možete pronaći na našem web shopu www.pileje.hr

Napisala: Lovorka Huljev, mag.nutr., fitoaromaterapeut, Ro.Ra.Natura

Slike preuzete s www.canva.com