PHYTOSTANDARD ŽUTI KOKOTAC – VINOVA LOZA, 30 tableta

PHYTOSTANDARD ŽUTI KOKOTAC – VINOVA LOZA, 30 tableta

24,15 

Dodatak prehrani koji sadrži ekstrakte cvjetnih izdanaka žutog kokotca (Melilotus officinalis L.) i listova vinove loze (Vitis vinifera L.).

OPIS PROIZVODA:

Suvremeni način života poprilično je statičan, a sjedenje i stajanje postali su uobičajeniji od kretanja. U takvim uvjetima zakazuje limfni i venski sustav, što posljedično dovodi do preopterećenja cirkulacije kroz vene te smetnji u povratku venske krvi iz donjih ekstremiteta prema srcu. Objektivni pokazatelji slabosti venskog i limfnog protoka su osjećaj težine u nogama te lagano oticanje (edemi) nakon dugog stajanja ili sjedenja.

Phytostandard ŽUTI KOKOTAC – VINOVA LOZA preporučuje se za ublažavanje posljedica vensko-limfne insuficijencije.

Žuti kokotac je venetonik i limfotonik, bogat kumarinom, flavonoidima i triterpenskim sterolima. Najkorisniji je kod limfedema, tegobe koja je česta kod venske insuficijencije i s njome usko povezana.

Listovi vinove loze obiluju taninima i antocijanozidima koji djeluju protuupalno te smanjuju nelagodu uzrokovanu poremećajem venske cirkulacije. Može se koristiti samostalno ili u sinergijskoj kombinaciji sa žutim kokotcem.

 

Pakiranje: 30 tableta

Na zalihi

Količina

Sastojci

Sastojci u dnevnoj dozi:
(=2 tablete)
Suhi ekstrakt listova vinove loze ( Vitis vinifera L .)
168 mg
Suhi ekstrakt cvjetnih izdanaka žutog kokotca ( Melilotus officinalis L .)
136 mg

Način primjene

Način primjene: Preporuča se uzimanje 2 tablete dnevno kroz period od 15 dana.
Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Prekomjerna upotreba može imati laksativno djelovanje.
Upozorenje: Ne preporučuje se osobama s oštećenjem jetre, trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.
Način čuvanja: Čuvati na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.