Protiv infekcija uz jak imunitet!

I ove sezone, bolesti najčešće dišnog sustava, od prehlada, preko viroza pa sve do pojavnosti gripe, ponovno su uzeli maha. Oni koji su oduvijek prisutni, uz aktualnu Covid infekciju.

Za sva je ova stanja, bez iznimke, upravo prevencija uvijek najpametnija intervencija! Pritom se poglavito misli na jačanje imuniteta tijekom kritičnog perioda infekcija, osobito posebno osjetljivih pojedinaca – starijih osoba, kroničnih bolesnika, trudnica, dojilja i djece.  Ukoliko do simptoma ipak dođe, cilj jest ublažiti ih, pospješiti ozdravljenje te ubrzati sam oporavak. 

Slika 1. Phytostandard Čempres Ehinacea i Phytostandard Čempres Astragalus

TERAPIJA BILJKAMA

U kontekstu prevencije i potpunog pristupa obrane organizma od infekcija, nedvojbeno je uključiti određene ljekovite biljke, u ovom specifičnom slučaju čempres, ehinaceu i astragalus. Ove „biljke imuniteta“ nalaze se u kombinaciji proizvoda Phytostandard čempres-ehinacea ili Phytostandard čempres-astragalus (osobe s autoimunim bolestima, te starija populacija) tvrtke PiLeJe.

Preventivno kroz duži vremenski period, spriječit će pojavu karakterističnih respiratornih simptoma, a na početku infekcije kada se simptomi tek pojave (u prva 4 dana infekcije), djelovat će izuzetno brzo te ih tada treba primijeniti akutno, u visokoj dozi. Riječ je o terapiji koja istovremeno djeluje antibakterijski i antivirusno te uravnotežuje naš imunitet.

Slika 2. Simptomi respiratornih infekcija

Astragalus svojim antibakterijskim, antivirusnim i protuupalnim svojstvima pomaže u prevenciji prehlada i infekcija gornjih dišnih puteva te pomaže organizmu u obrani od stresa. Ove se biljke tradicionalno koriste za jačanje imuniteta.

Kod odabira proizvoda potrebno je provjeriti sadrži li proizvod doista aktivne supstance koje ga čine djelotvornim, odnosno proizvod obavezno mora biti standardiziran na aktivne supstance. Biljni preparati Phytostandard osiguravaju sačuvane aktivne tvari u većim koncentracijama te bržeg djelovanja.

https://pileje.hr/proizvod/lactibiane-immuno-30-tableta-za-cuclanje/

IMUNOBIOTICI – PROBIOTICI KOJI DJELUJU NA IMUNOLOŠKI SUSTAV

Već je poznata činjenica da je uloga crijeva itekako važna za normalnu funkciju imuniteta, obzirom da se čak 70% imuno stanica nalazi upravo u crijevima. Stoga u periodu prevencije možemo puno napraviti koristeći ciljani probiotik – imunobiotik (probiotici koji djeluju na imunološki sustav). Novost u uspješnijoj prevenciji, vrlo jednostavne primjene, leži u proizvodu Lactibiane Immuno, tvrtke PiLeJe. Riječ je o tabletama za otapanje u ustima, a koje sadrže 2 klinički ispitana mikrobiotička soja: Lactobacillus paracasei LA802 i Lactobacillus acidophilus LA201. Djeluje već u usnoj šupljini gdje sprječava prianjanje patogena, dok u crijevima aktivira imunološki odgovor. Dodatak vitamina C i D čine ga dodatnim imunitet boost-om.

Ponekad mislimo da će simptomi, osobito ukoliko nisu jaki, brzo proći sami od sebe ili pak cijelu krivnju svalimo na umor. Ipak, ukoliko se simptomi ne povlače i otegnu se pritom se i pogoršavajući, u pomoć nam dolaze ciljana antiinfektivna eterična ulja u obliku oleokapsula Azeol AB tvrtke PiLeJe. Prirodni antibiotik u kapsulama, snažnog i brzog djelovanja! Eterično ulje eukaliptusa (Eucalyptus globulus), cimetovca (Cinnamomum zeylanicum) i ružmarina (Rosmarinus officinalis) ciljano će riješiti infekcije respiratornog tipa.

https://pileje.hr/proizvod/c-biane-acerola-20-tableta/

VITAMIN C – ZVIJEZDA IMUNITETA​​​​​​

Kada bi trebali navesti jedan vitamin za imunitet, većina bi odabrala vitamin C, koji je i tijekom „korona krize“ zasigurno jedan od najkorištenijih vitamina. Na tržištu je danas dostupno zaista mnogo proizvoda vitamina C, u različitim formama, ali i načinima primjene. Valja odabrati onaj koji dolazi iz prirode, primijenjen u odgovarajućim dozama. C Biane tvrtke PiLeJe osigurava 150% preporučenog unosa vitamina C po tableti i to iz prirodne forme – acerole. Za usporedbu, sadrži 40 puta veću koncentraciju vitamina C u odnosu na, primjerice naranču.

Antioksidans za jači imunitet i protiv umora!

Slika 3. Oporavak od bolesti

Za vrijeme i osobito nakon bolesti, kada je potrebno što prije stati na noge i vratiti se svakodnevnim obavezama, kada jednostavno “nemamo vremena” biti bolesni, rješenje pronalazimo u proizvodu Immuchoc tvrtke PiLeJe. Ekstrakt crvene alge i ekstrakt sibirskog ginsenga pomažu u ozdravljenju te smanjuju fizički i psihički umor. Ekstrakt eukaliptusa razrjeđuje sluz i potiče iskašljavanje, dok vitamin C jača imunitet te također djeluje protiv umora. 

Tekst napisala: Lovorka Huljev, mag. nutr., fitoaromaterapeut, Ro.Ra. Natura

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra.Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili www.pileje.hr  ili na našoj FB stranici „Um.Tijelo.Zdravlje”.