Alergije na vidiku

Prvi proljetni dani nose sa sobom toplije vrijeme, želju za dužim boravkom na otvorenom, no što je s pojedincima kojima taj izlazak uzrokuje napadaj alergije?

Nama samima ili nekome u našoj okolini proljeće je godišnje doba poznato po simptomima poput kihanja, svrbeži i pečenja očiju, pojačanom vodenom iscjetku iz nosa ili pak otežanom disanju. No, osim iscrpljujućih peludnih alergija, nažalost sve se više suočavamo i s drugim tipovima preosjetljivosti.

alergija na pelud
Preuzeto s Canva.com

Ključni sustavi u obrani organizma od alergija

Imunološki sustav važan je za obranu tijela od mikroorganizama, međutim poremećaj u njegovoj funkciji između ostalog odgovoran je i za pojavu alergija.

Alergije pokrivaju širok spektar okidača i simptoma – od alergija na hranu do alergija iz okoliša. Otkriti onaj pravi okidač odnosno alergen prvi je korak u uspješnom ublažavanju simptoma.

tablete za alergiju
Preuzeto s Canva.com

Uz imunološki, bitno je i zdravlje probavnog sustava čija mikrobiota crijeva sudjeluje u obrani i ravnoteži samog imuniteta.

Dobre bakterije za spas imuniteta

Crijeva smatramo prvom linijom obrane organizma od različitih patogena. Ako ona postanu propusna, otvaraju se vrata uzročnicima infekcija koji ih tada počinju nastanjivati. „Dobre bakterije“ čine barijeru koja sprječava prianjanje patogena izravno utječući na imunološki sustav.

alergija ha hranu
Preuzeto s Canva.com

Stručnjaci iz francuske tvrtke PiLeJe specijaliziranom mikrobiotičkom linijom Lactibiane obuhvatili su širok spektar tegoba, no ovdje ćemo se usredotočiti na Lactibiane Tolérance – dodatak prehrani na bazi 5 klinički ispitanih mikrobiotičkih sojeva u dozi od 10 milijardi bakterija po kapsuli.

Alergije na hranu, respiratorne alergije…za sve imamo rješenje!

Lactibiane Tolérance primjenjuje se kod intolerancije i alergije na hranu, atopije te kod hiperpermeabilnosti crijeva. Kontinuiranom preventivnom primjenom mikrobiotičkih sojeva postići će se bolja ravnoteža imunološkog sustava te će simptomi očigledno biti slabiji.

Govoreći o alergijama dišnih putova, prvi odabir svakako će biti Lactibiane ALR. Sastoji se od 2 vrste kapsula – mikrobiotičkih i onih u kojima se nalaze biljni ekstrakti.

rješenje za alergiju
Preuzeto s Canva.com

Ekstrakt ružmarina doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava, dok kvercetin iz luka smanjuje simptome alergije. Mikrobiotički soj Lactobacillus salivarius u dozi je od 4 milijarde bakterija po kapsuli. Prevencija je uvijek najbolja terapija, pa nam je i Lactibiane ALR dobar primjer koji je neizostavan u prevenciji alergija.

Primijenivši ga najkasnije mjesec dana prije početka sezone alergija, možemo značajno ublažiti ili čak izbjeći simptome alergijske krize.

Biljke spasa kod alergijskih reakcija

Vodeći se ciljem što manje primjene sintetskih lijekova, u priču nam ulaze biljke.

biljke za alergiju
Preuzeto s Canva.com

Uz pomoć iskusnih zdravstvenih stručnjaka iz francuske tvrtke PiLeJe individualiziranim pristupom pružit će se najučinkovitije rješenje u ublažavanju tegoba biljnom terapijom. Ekskluzivnim patentom laboratorija Phytoprevent – liksivijacijom alkoholom, znanstvenici su doskočili očuvanju integriteta svježe biljke, uz postignutu maksimalnu koncentraciju svih djelatnih tvari, a kao rezultat su dobiveni ekstrakti maksimalne bioraspoloživosti i bržeg djelovanja.

Na taj način u jednoj bočici imate svu raskoš jedne biljke ili kombinacije biljaka, u vama prilagođenoj terapiji.

Phytostandard crni ribiz u kombinaciji s uskolisnim trputcem izvrsna su podrška jačanju imunološkog sustava. Ekstrakt crnog ribiza djeluje protuupalno, dok list uskolisnog trputca sadrži protuupalne spojeve iridoide i puno sluzi koje olakšavaju iskašljavanje razblažujući sekret nastao u dišnom sustavu.

Crni ribiz generalno ublažava intenzitet i učestalost alergijske krize, a uskolisni trputac ublažava simptome karakteristične za respiratorne alergije poput alergijskog rinitisa i alergijske astme.

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra.Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB stranici „Um Tijelo Zdravlje“. Sve proizvode možete pronaći na web shopu www.pileje.hr.

Napisala: Tena Krizmanić, mag.ing.techn.aliment., stručni suradnik Ro.Ra. Natura