The benefits of plants in improving sleep quality

Some people need a lot of sleep whereas others need much less. The quality of their sleep can also vary significantly. Many factors have an impact on our sleep, such as diet and the pace of life.

Neke biljke mogu pospješiti kvalitetan san; od kojih je jedan primjer je zlatni mak.

Podrijetlo valerijane i zlatnog maka

Poznatija kao kalifornijski mak, escholtzia (Eschscholtzia californica Cham) je višegodišnja biljka (tj. živi više od dvije godine). Sije se u svibnju, a može se brati dva puta godišnje (u srpnju i listopadu).

Cvjetni nadzemni dijelovi tradicionalno se koriste za poboljšanje kvalitete sna.

Zlatni mak se može kombinirati s valerijanom. Valerijana ima karakterističan miris koji privlači mačke i jednogodišnja je biljka koja se bere u rujnu i listopadu. Potječe iz Europe i Azije, a prilagodio se klimi sjeveroistočnog SAD-a. Valerijana preferira rasti na ilovastim tlima.

PiLeJe-ov proces selekcije

Cvatuće nadzemne dijelove biljke beremo u regiji Ardèche u Francuskoj u srpnju. Brzo se zamrzavaju na licu mjesta prije ekstrakcije u našoj tvornici.


Odabiremo organski certificiranu valerijanu koja je rasla 1 do 2 godine i koristimo sortu koja je posebno bogata spojevima. Korijenje se bere strojno, a potom se čisti i brzo zamrzava.